introductie

Mijn naam is Karolijn Duijf. In 2002 ben ik afgestudeerd als tekstschrijver. Uit de vier specialisaties: zakelijk schrijven, journalistiek, scenarioschrijven en reclame heb ik het laatste als afstudeerrichting gekozen. Reclame dus. Mijn afstudeerproject ging over de verschillen in huisstijl tussen de Rabobank en ABN Amro. Maar al snel bleek mijn liefde voor kunst, cultuur en natuur nog sterker dan die voor de financiële wereld. Het duurde dan ook niet lang, voordat ik in aanraking kwam met de magische museumwereld. Ik begon met het schrijven voor de website van het Omroepmuseum, nu het instituut voor Beeld en Geluid, in Hilversum. Daarna volgde al snel Museum Flehite in Amersfoort.

Ik vind het leuk om wervende teksten te schrijven voor allerhande media. Met name onderwerpen aangaande kunst, cultuur en natuur hebben, zoals eerder beschreven, mijn voorkeur. Naast het schrijven van teksten vind ik het geweldig om beelden te creëren door te fotograferen of door een potlood of penseel te gebruiken. Een selectie van de door mij gemaakte foto's, tekeningen en schilderijen wordt eveneens op deze website weergegeven.

redigeren

Als tekstschrijver ben ik inzetbaar voor het redigeren van teksten. Redigeerwerk is het aanpassen van een bestaande tekst. Ik zorg voor een foutloze tekst met een stijl die past bij uw boodschap. Een geredigeerde tekst is fijn om te lezen en spreekt aan. Denk bij redigeerwerk aan scripties, brieven en manuscripten, maar ook ander tekstmateriaal.

schrijven

Naast redigeren schrijf ik ook geheel nieuwe teksten. Dit gebeurt op basis van een briefing; informatie die door de opdrachtgever wordt verstrekt. Aangezien ik mij gespecialiseerd heb in de onderwerpen natuur en duurzaamheid, ben ik goed op de hoogte van ontwikkelingen binnen deze vakgebieden. Ook opdrachten over andere onderwerpen worden uiteraard snel en vakkundig door mij uitgevoerd. Ik kan interviews, artikelen, brochures of nieuwsbrieven voor u schrijven.